Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bonboniéra č.5

0.0
Bonboniéra č.5

Potřebné ingredience

váha 2,6kg

Postup přípravy

na časté dotazy přikládám jednoduchý postup jak na bonboniéru

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

xxx

Na časté dotazy vkládám postup na bonboniéru. Nafotila jsem si tu úplně první, kterou jsem dělala před třemi roky, tak berte fotky prosím s rezervou :-) .Mramorovaný korpus od Dáši

upečený korpus rozřízneme na tři díly, vrchní díl seřízneme do rovna a následně ho použijeme na punčovinu

nakrémujeme spodní díl a necháme ztuhnout, po ztuhnutí naplníme ovocem, v mém případě mandarinkami

nakrémujeme prostřední díl a přiložíme ke spodnímu

tyto dva slepené díly nakrémujeme a natvarujeme punčovinou

u víčka jsou možé dva postupy:
- buď nakrémujeme vrchní díl, který ze spodní strany podlepíme cukrářskými opatky a celé potom necháme ztuhnout a následně potáhneme (bude jako víko bonboniéry)
- a nebo ten vrchní díl ještě prořízneme a nakrémujeme, a spodek toho vršku je dělaný z oplatkových korpusů vzájemně nakrémovaných, celé je to zapunčováno a oboustraně potaženo marcipánem

potáhneme hmotou

z WI zhotovíme vnitřní dečku, a vložíme bonbóny

dozdobit

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jájinka53 22. 6. 2011, 17:32
ještě bych se ráda zeptala, jestli to víko máte něčím podepřené? jestli se to nepřilepí k sobě v lednici nebo mít položeno vedele?
mavete 22. 6. 2011, 21:23
@jájinka53 Jani, dort když předávám tak víko není ničím podepřené...v ledničce mám dané zvlášť jak víko tak spodek dortu, .... k sobě se to nepřilepí - jak spodek víka tak ta krajka v niž jsou položeny pak bonbóny je potažena WI (L)
jájinka53 3. 6. 2011, 19:08
Teda nádhera a postup fakt perfektní i pro nás začátečníky. určitě někdy zkussím. Snad se povede |:o) |:o) |:o).Opravdu Vás obdivuji, klobouk dolů (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
mavete 4. 6. 2011, 15:42
@jájinka53 (F) (F)Jani děkuji moc (F) Zkuste, určitě se povede a pak to chce (P) (L)
tchýně 2. 6. 2011, 19:29
Teda, ty Vaše dortíky dortíky, to je prostě nádhera (Y). Já jsem začínající pekařka a na tu nádheru se nemůžu vynadívat (clamp) (clamp). Chtěla bych poprosit, jestli by nebylo možné napsat nějaký stručný popis na výrobu bonboniéry. Myslím, že bych nebyla sama, kdo by to velmi uvítal.
mavete 3. 6. 2011, 10:38
@tchýně (F) (F)Zdeni moc děkuji za ta slova chvály :-$ (F). Já jsem v dortech taky bych řekla začátečnice, jsou tu holky, které umějí opravdu skvosty až se dech tají. Vložila jsem jednoduchý postup, snad to pomůže (L)
tchýně 3. 6. 2011, 18:32
@mavete Mockrát děkuji za postup (Y) (Y)
mavete 4. 6. 2011, 15:41
@tchýně (L)
liba1963 1. 6. 2011, 19:11
(Y) (Y)Gábi,to je nááááádherná práce!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
mavete 1. 6. 2011, 23:12
@liba1963 (F) (F)Libuško mockrát děkuji :-$ (F) (F) (L)
ivana.king 31. 5. 2011, 17:07
(clamp) krásná! (Y)
mavete 31. 5. 2011, 21:29
@ivana.king (F)I (F)Ivčo děkuji (F) (F) (L)
andol 31. 5. 2011, 13:02
nádherný dortík (L) (L) (L) jak jste to udělala že vám to tak drží ten vrch :-$. Je to super kousek (L) (L) (L)
mavete 31. 5. 2011, 21:29
@andol (F) (F)Andrej moc děkuji (F), ten vrch je dělaný z 1/3 korpusu, proříznutý a nakrémovaný, a spodek toho vršku je dělaný z oplatkových korpusů vzájemně nakrémovaných, celé je to zapunčováno a oboustraně potaženo marcipánem (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie